תפריט הפורומים
  קהילת נישואים >>
  לפורום חתונות
  לפורום נשואים טריים
  מאמרים ברשת
  אינדקס הקהילה
  גלריות הקהילה
  הודעות נבחרות
  הודעות אחרונות
  מועדון נענע


מאמרי קהילה

חרוסת לפסח (וגם בונוסים)
חרוסת היא הכוכבת האמיתית של ליל הסדר, טעימה ומגיעה רק פעם בשנה, חברי פורום אוכל מגלים לכם איך מכינים חרוסת אצלם בבית וגם מוסיפים עוד כמה מתכונים לפסח.


חרוסת כורדיסטאנית - **ירדנה**
למצרכים:
בוטנים ללא הקליפה הראשית אך עם הקליפה החומה (קלויים בתנור ללא מלח)
סוכר

החישוב הוא כזה:
על כל 1 ק"ג בוטנים שמים 1 ק" ג סוכר

ההכנה:
ממיסים 1 ק"ג סוכר ב-4 כוסות מי ברז
טוחנים את הבוטנים במטחנת בשר 3 פעמים (חובה). כן כן עבודת פרך יציאת מצרים לא?
לאחר שטחנו את הבוטנים מכניסים אותם לתוך תמיסת הסוכר ומערבבים ביד
מדליקים את האש, ומביאים לרתיחה אך תוך כדי בחישה בלתי פוסקת, עד להיווצרות קצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, מכבים את האש, מקררים, מכסים את הסיר, ולא נוגעים בו במשך יממה שלמה.

הצבע המתקבל הוא חום כהה, הטעם טעם גן עדן
לאחר מכן מעבירים לצנצנות או קופסאות פלסטיק (לא חובה לאחסן בקירור) לא מתקלקל.

לגביי הכמות, רצוי לעשות מינימום 2 ק"ג, כי לאחר הבישול הכמות מצטמקת.

הערה חשובה מאוד:
כשאתם מוזגים מהחרוסת יש להשתמש בכף עץ בלבד, לא בכלי נירוסטה אחרת זה יתקלקל!!!


קובה לפסח - דוסי
חומרים:

למעטפת הקובה:
3-4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם לריכוך
1/2 ק"ג קמח מצה
1/2 כפית מלח
1 ביצה
מים לפי הצורך
מעט פלפל שחור
מעט אבקת מרק עוף
3 כפות שמן

למילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון בקר
4 בצלים בינוניים קצוצים דק
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון המילוי


ההכנה:
את חומרי מעטפת הקובה לערבב ביחד להוסיף מים כמה שצורך עד שמקבלים בצק אחיד.
את הבצלים לטגן לזהוב להוסיף הבשר ולערבב ולמעוך במזלג שלא יהיו גושים עד לשינוי צבע הבשר להוסיף מלח, פלפל שחור ומעט מלח להמשיך לטגן. לכבות לצנן ולסנן.
למלא כל כדור במילוי בעזרת כפית וליצור קובה מוערכת ולטגן בשמן עמוק.


פשטידת תפוחי אדמה - **ירדנה**
למצרכים:
7 תפוחי אדמה בינוניים
6 ביצים
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית מלח
כמה עלי שמיר קצוצים
1/4 קופסא תירס גרגירים
חצי כוס אפונה וגזר קפוא מופשר
1 כף קמח מצות


ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה וביצה אחת באותו הסיר עד להתרככות תפוחי האדמה,
מוציאים וקולפים
מועכים את תפוחי האדמה בתוך קערה עמוקה, לא למחית חלקה לגמריי להשאיר קמת חתיכות קטנות
לחתוך את הביצה הקשה לקוביות ולהוסיף אל תפוחי האדמה
מוסיפים את התבלינים ואת מיץ הלימון ומערבבים
מוסיפים את הגזר והתירס ומערבבבים
משמנים תבנית פיירקס ומקמחים בקמח מצה
שופכים את העיסה לתבנית, מפזרים מעל שומשום
אופים בתנור בחום בינוני 25-30 דקות.


קובה מקמח מצה בתוך מרק אדום - **ירדנה**
למצרכים:

קודם נתחיל במלית הקובה:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ(או 2 בינוניים)
1 כף פפריקה שמן
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כמון

לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה,
להוסיף את הבשר ועם מזלג לפורר אותו ולהמשיך בטיגון עד שיהפוך צבע
להוסיף אץ התבלינים ולערבב היטב
להסיר מן האש ולצנן.

למעטפת הקובה:
1 חבילה קמח מצה
4 ביצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן

לערבב היטב את המצרכים בתוך קערה עמוקה, להניח תחת הברז ולפתוח זרם דק, לערבב היטב עד לקבלת עיסה, לא דלילה מידיי ולא קשה מידיי.
להניח 5 דקות.

בנתיים להכין את המרק:

למלא סיר עמוק חציו מים
להניח על הגז, בנתיים, לחתוך:

צרור עלי סלק
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 גזרים חתוכים לעיגולים
להביא לרתיחה

להוסיף:
5 כפות רסק עגבניות
1 כף מלח
1 כף מלח לימון

בנתיים להכין את הקובה:
(אני חושבת שאתם כבר אלופים בזה)
קודם כל לדאוג להכין קערית עם מים - חובה לעבוד עם מים
ולהכין מגש גדול לאחר שהרטבנו אותו במים.

לקחת מן עיסת הבצק חתיכה בגודל כדור פינג פונג, להניח בכף יד שמאל / ימין (תלוי),
בעזרת היד השנייה ליצור מעין שקערורית, ולמלא אותה (לא להתקמצן) במלית, לסגור בעזרת מעט מים
לכדרר ולהניח על המגש.

לאחר שסיימנו עם כל הקובה, נזרוק אותם לסיר הרותח, לבישול של 3/4 שעה.

חובה להגיש עם אורז לבן.


קינוח לפסח - יעלוק
משרים חצי כוס צימוקים ביין (או במים).

שמים בסיר 3 כפות קקאו 3 כפות מים ו3/4 כוס סוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס,
מוסיפים חב` מרגרינה עד שנמסה,
מסירים מהאש.

מוסיפים ביצה אחת טרופה היטב ושתי כפות ליקר (תפוזים בננה שוקולד שרי מה שיש בבית).

מוסיפים 9 כפות קמח מצה כף אחר כף ומערבבים.

מסננים את הצימוקים ומוסיפים,
ניתן להוסיף גם אגוזים קצוצים או שקדים קצוצים לפי הטעם.

מקררים את העיסה כשלוש שעות במקרר,
לאחר מכן צרים כדורים בגודל הרצוי ומגלגלים אותם בקוקוס.


מרציפן ההפתעות - יעלוק
קונים מרציפן גולמי,
(מי שבא לו להכין בבית עדיף).

יוצרים עיגולים (תעסוקה לילדים בחופש).

עכשיו -כל עיגול ממלאים במשהו אחר:

קליפת תפוז מסוכרת - ג`ינג`ר מסוכר - דובדבן מסוכר - סוכריות עדשים - מרשמלו - קוביית שוקולד - אגוז - שקד - וכדומה.
הכל בהתאם לגיל שזה מיועד.

סוגרים היטב.

ממיסים בסיר שוקולד מריר (סיר כפול).

טובלים כל כדור מרציפן בשוקולד ומניחים במגש על נייר פרגמנט.

אם משאירים את המילוי כהפתעה אז בזאת סיימנו, אם אנחנו רוצים לדעת מה יש בפנים לפני האכילה(=הזלילה) מניחים מהמילוי על העיגול המצופה כקישוט.

לקרר עד שהשוקולד מתקשה.


   

 
עוד ב- nana10
 
ערוצים  Online  אוכל ורק אוכל  אופנה ולייף סטייל  בידור  גיימר  הורדת תוכנות  חדשות  ילדים  ישרא-בלוג    כסף  מוזיקה  מבזקים  פורומים  צ'אט  ברנז'ה  סלבס  ספורט  תחזית מזג אוויר  מיוחדים  בלוג הספורט - קרב 10  אמץ ספורטאי אולימפי  WTF - חדשות מוזרות  לקראת הסכם עם איראן?  אסטרולוגיה  טיפים מרעננים לבית  עולם היופי והשיער  עולם היין  תלתלים: כל הטיפים  שירותים  אימייל  אינדקס אתרים  הורוסקופ  הכוונת לימודים  טבלת קלוריות  לוח הופעות חיות  קופונים ודילים  שליחת קבצים גדולים  מחירוני בעלי מקצוע  משחקים וכיף  משחקים - ראשי  משחקי אקשן  באבלס  בן 10  משחקי בנות  משחקים לילדים  משחקים להורדה  סרטים לקטנטנים  אנגרי בירדס  תוכניות ערוץ 10  גיא פינס  בני ערובה   אמבוש   דוקו 10  הבוקר עם אורלי וגיא  היום שהיה  המגזין  המהדורה המרכזית  צינור לילה    בובה של מדינה  לונדון את קירשנבאום  לילה כלכלי  ערב טוב עם גיא פינס  פנים אמיתיות  צינור לילה  שעת הדרקון  >> כל התוכניות  >> שידור חי 
 
nana10 גם ב-
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by