תפריט הפורומים
 
  חוקת הרפובליקה
  מוסדות הקהילה
  המטבחון - מתכונים
  מינסטריון הבריאות - תזונה ואורח חיים בריא
  מינסטריון הצרכנות - צרכנות ידידותית לבעלי החיים, לסביבה ולעצמנו
  מבקר המדינה - ביקורת מסעדות
  מינסטריון התיירות - מדריך לתייר הצמחוני בארץ ובעולם
  מינסטריון החינוך - צמחונות בביה"ס, בשנת שירות ובאוניברסיטה
  אורח חיים צמחוני וטבעוני
  מינסטריון הצבא - המדריך למתגייס ולחייל בסדיר ובמילואים
  מודיעין שלום - שאלות נפוצות
  מינסטריון התרבות - יצירות וביקורות אומנות צמחו-טבעוניות
  מינסטריון הדתות - צמחונות וזבע"ח בראי הדתות השונות
  מינסטריון איכות הסביבה - צמחונות ואקולוגיה
  הפרולטריון - המעמד המדוכא ביותר
  מינסטריון הפנים - נושאים פנים רפובליקנים
  מחרוזות למחוות
  אתר הקהילה


מאמרי קהילה

קינואה - מתכון שעובד על כווווולם
    
מתכון




הבעיה של קינואה היא שכל הזמן אומרים שצריך להכין אותה כמו אורז, ואז יוצא קוואץ` דייסתי מעצבן וקינואה IS ALL ABOUT THE מרקם...
אז ככה, אני לא ממש זוכר מאיפה המתכון, אבל הוא פשוט מעולה ועבד עד עתה על הורים, סבים, סבתות, דודות נרגזות, חברה שלא אוהבת לאכול "בריא", חברה שאוהבת לאכול בריא, חברים קרניבורים וקרניבורים מאוד כאחד - כולם נשבו בקסם...

התוספת שלי והחלק הקריטי שמאפשר להגיע לתוצאות המוצלחות מפורט בהמשך:

קינואה למתחכמים:
שמן זית לטיגון
1 בצל גדול קצוץ/ 1 פלפל אדום קצוץ
1 גזר גדול מגורר גס בפומפיה
כוס קינואה
(עד) חצי כוס מים חמים
רוטב סויה איכותי
שמן זית לתיבול
הבפנים של עגבניה גדולה ועסיסית / מיץ מרבע לימון
כל עשבי התיבול הירוקים האפשריים - עירית, פטרוזיליה, בצל ירוק...


אז ככה... החלק החשוב שהוספתי לעניינים - להשרות בקערת מים רותחים מהקומקום את הקינואה.
להחליף את המים כעבור מס` דקות.
סה"כ כ-15 דקות - הקינואה תהיה במצב מתקדם לכיוון הרכות הנדרשת.
מסננים.

מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את הגזר המגורר.
לאחר שהגזר קיבל טיגון קליל מוסיפים את הקינואה ומטגנים במשך 3 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את מעט המים (עד חצי כוס).
מורידים את עוצמת האש ונותנים להספג. כעבור כ-5 דקות העסק יהיה מוכן, פחות או יותר.
מורידים מהאש לפני שהקינואה תדבק לקרקעית.
מוסיפים כ- 3 כפות רוטב סויה וכ-3 כפות שמן זית, את כל פנים העגבנייה ואת כל עשבי התיבול - מערבבים ובודקים באם צריך עוד שמן זית או רוטב סויה.

אין מי שלא נפל בשבי המתכון.


וריאציות שעבדו:
למי שלא רוצה בצל, ניתן להשתמש בפלפל אדום לאותו אפקט (עבד אצל חברים).
למי שסולד מעגבנייה - אצל חברתי הקודמת, שסלדה מעגבנייה (נו, דיאטת סוג דם וכו`), השתמשתי במיץ לימון וקבלתי את אותו אפקט...
בארוחת הצהריים היום פשוט צירפנו בסוף הבישול צימוקים ומשמש חתוך - יצא חגיגה...


אין כמו קינואה!


   

 
עוד ב- nana10
 
ערוצים  Online  אוכל ורק אוכל  אופנה ולייף סטייל  בידור  גיימר  הורדת תוכנות  חדשות  ילדים  ישרא-בלוג    כסף  מוזיקה  מבזקים  פורומים  צ'אט  ברנז'ה  סלבס  ספורט  תחזית מזג אוויר  מיוחדים  בלוג הספורט - קרב 10  אמץ ספורטאי אולימפי  WTF - חדשות מוזרות  לקראת הסכם עם איראן?  אסטרולוגיה  טיפים מרעננים לבית  עולם היופי והשיער  עולם היין  תלתלים: כל הטיפים  שירותים  אימייל  אינדקס אתרים  הורוסקופ  הכוונת לימודים  טבלת קלוריות  לוח הופעות חיות  קופונים ודילים  שליחת קבצים גדולים  מחירוני בעלי מקצוע  משחקים וכיף  משחקים - ראשי  משחקי אקשן  באבלס  בן 10  משחקי בנות  משחקים לילדים  משחקים להורדה  סרטים לקטנטנים  אנגרי בירדס  תוכניות ערוץ 10  גיא פינס  בני ערובה   אמבוש   דוקו 10  הבוקר עם אורלי וגיא  היום שהיה  המגזין  המהדורה המרכזית  צינור לילה    בובה של מדינה  לונדון את קירשנבאום  לילה כלכלי  ערב טוב עם גיא פינס  פנים אמיתיות  צינור לילה  שעת הדרקון  >> כל התוכניות  >> שידור חי 
 
nana10 גם ב-
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by