תפריט הפורומים
  לקהילת אוכל >>
  לפורום אוכל
  אינדקס הקהילה
  גלריית הקהילה
  מאמרי הקהילה
  מאמרים ברשת
  לוח מודעות
  פורומים - ראשי
  מועדון נענע


מאמרי קהילה

מכינים סופגניות
מלאות שמן ולא הכי בריאות, אבל איך אפשר לדמיין את חנוכה בלי סופגניות? אז הנה כמה מתכונים


שיר אהבה
חומרים:
6 כוסות קמח
שקית שימרית
6 כפות סוכר
כף תמצית וניל
כוס ורבע מים
3 ביצים
2 כפיות שטוחות של מלח
6כפות שמן
כף ברנדי
ריבה למילוי
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים (מלבד המים, הריבה ואבקת הסוכר) בקערה .
מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים בערך שעה.
יוצרים כ20 כדורים ומתפיחים שנית על משטח משומן , מכוסים במגבת, עוד כ20 דקות.
מטגנים בשמן עמוק לא חם מדי כ-2- דקות מכל צד.
מזריקים ריבה ובוזקים אבקת סוכר לקישוט.


shronet
זמן הכנה:
כ- 3 שעות (כולל התפחה)

דרגת קושי: מורכב

המרכיבים (כ- 30 סופגניות):
25 גרם שמרים טריים (1/2 חבילה)
1/4 כפית-סוכר
1 כוס (200 מ"ל) חלב חם
4 כוסות (500 גרם) קמח
1/2 כפית מלח
קליפה מגוררת מ-1 לימון
3 ביצים (150 גרם), טרופות
50 גרם חמאה מומסת + עוד מעט חמאה לשימון
1/2 ליטר שמן (מומלץ קנולה) לטיגון

להגשה:
ריבה תות משובחת
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
בקערה קטנה ממיסים את השמרים עם הסוכר ו- 5 כפות מהחלב החם. מניחים בצד ל=15 דקות, עד שהתמיסה מעלה בועות.
שמים את הקמח, המלח וקליפת הלימון בקערת מערבל או מעבד מזון בעל וו לישה. מערבבים יחד את שארית החלב החם, הביצים והחמאה המומסת. מוסיפים את הבלילה לקמח, תוך ערבול במהירות נמוכה. מוסיפים גם את תמיסת השמרים,
וממשיכים לערבל, עד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק נדבק לדפנות הקערה מוסיפים בהדרגה עוד 3-4 כפות קמח. מצפים את כפות הידיים בקמח ומוציאים את הבצק למשטח מקומח. לשים את הבצק בידיים כ- 5 דקות. מניחים את הבצק בקערה גדולה משומנת במעט חמאה. מכסים את הקערה בבד לח,מגבת, ומניחים במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח וללוש אותו מספר שניות. מרדדים את הבצק במערוך לעובי סנטימטר וחצי וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר של כ- 5 ס"מ. מניחים את העיגולים בתבנית שטוחה משומנת מעט, ומשהים בצד לכ- 30 דקות נוספות, עד שנפחם מוכפל.
מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים 3-4 סופגניות כ- 2 דקות מכל צד. מוציאים את הסופגניות בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג לזמן קצר. מעבירים לצלחת הגשה. ממשיכים לטגן את כל הסופגניות באותו אופן.
כשהסופגניות מתקררות קצת, מזלפים לתוכן ריבה בעזרת מזרק או צנתר של שקית זילוף. אפשר גם לעשות חתך קטן בסכין בצידן של הסופגניות ולהכניס את הריבה בכפית קטנה. מפזרים למעלה אבקת סוכר ואוכלים מיד.

איך שומרים:
לא מומלץ אבל אפשר להכין את הבצק, להתפיח כשעה בטמפרטורת החדר, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר, עד 12 שעות. מוציאים ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר. ממשיכים כמפורט במתכון.


shronet: סופגניות אפויות בתנור
30 סופגניות
4.5 כוסות קמח רגיל
50 גרם שמרים טריים וכפית סוכר
1/4 כוס סוכר
2 ביצים טרופות קלות
1.5 כוסות חלב
1/3 כוס מים פושרים
רבע כוס סוכר
70 גרם מרגרינה בטעם חמאה
כפית מלח
2 כפיות אגוז מוסקט טחון
100 גרם חמאה מומסת להגשה

ממיסים את השמרים בקערה קטנה עם המים הפושרים ו-1/4 כפית הסוכר.
מכסים במגבת מטבח ומשהים במקום חמים למשך 10 דקות, עד שהתערובת תופחת.
מכניסים את החלב והמרגרינה לסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד להמסת המרגרינה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים לחום פושר.
יוצקים את תערובת השמרים לקערת מערבל ומוסיפים את תערובת החלב. מערבבים פנימה את רבע כוס הסוכר, המלח,אגוז המוסקט, הביצים ושתי כוסות קמח.
מערבלים עד שהתערובת מתאחדת היטב.
מוסיפים את שארית הקמח וממשיכים לערבל עד שהבצק חלק. מכסים במגבת ומשהים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מקמחים היטב משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. הצק יהיה רך ודביק מעט, ולכן יש להשתמש בכמות נדיבה של קמח על משטח העבודה.
בכרית כף היד משטחים את הבצק לעיגול בעובי של כסנטימטר ורבע. יוצרים צורת עיגולים בעזרת כוס או חותכן. מניחים את הסופגניות במרחק מה זו מזו על מגש אפייה מרופד בדף האפיה. הסופגניות אינן מתרחבות אלה רק תופחות לגובה.
משהים את הסופגניות 20 דקות עד שיתפחו. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות. אופים כעשר דקות או עד שהסופגניות מזהיבות. מוציאים ומברישים בחמאה, מגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים מייד.


bali: סופגניות לבן
בקערה גדולה מערבבים:
1 חבילה קטנה של קמח תופח
2 גביעי לבן
3 כפיות סוכר
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
צריכה להתקבל בלילה חלקה וסמיכה.

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, ככה שהשמן בחום בינוני-נמוך.
(אם שהמן חם מדיי הפנים של הסופגניות נשאר לא מבושל והחוץ נשרף, אז זהירות).
בעזרת שתי כפות מחליקים לשמן כף בלילה בכל פעם, מטגנים עד להזהבה והופכים את הסופגניות. מזהיבים גם מהצד השני.
מניחים את הסופגניות על נייר סופג.
אפשר למלא את הסופגניות בריבה בעזרת מזרק או לזרות אבקת סוכר (או שניהם).


ג'אקומו: סופגניות איטלקיות
החומרים:
2 וחצי עד 3 כוסות קמח לבן
25 גרם חמאה מותכת
1 ורבע כוסות סוכר
4 חלמונים
מעט מלח
1/4 כוס יין חצי יבש או רום, או קוניאק
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות מים חמים
שמן לטיגון עמוק

להגשה:
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
שמים את המים והחמאה בסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים 2 כוסות קמח ובוחשים היטב מעל האש במשך כמה דקות. עד אשר התערובת מתייבשת כמעט לגמרי ונפרדת מן הדפנות.
מסירים מהאש ומוסיפים אט אט את שאר החומרים, תוך בחישה בלתי פוסקת.
מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים אט אט את שארית הקמח, עד אשר הבצק מתייבש בשנית.
מורידם מהאש ומנחים בצד לכמה דקות.
לשים את הבצק שנוצר עד שהוא הופך לחלק. מכסים בנילון נצמד ומניחים בצד ל-30 דקות.
קורצים מן הבצק חתיכות ויוצרים גלילים בעובי אצבע ובאורך של 20 ס"מ. יוצרים מן הבצק מעין כעכים.
מטגנים בשמן רותח עד שהכעכים מזהיבים. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
מפזרים מעל אבקת סוכר או דבש מותך.


bobo30 : סופגניות בתנור
4כוסות קמח
3כוסות חלב
30 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
1 כפית מלח.
1 כפית קינמון 1 כפית 1 כפית ציפורן
50 גרם שומן צמחי
150 גרם חמאה

אופן ההכנה:
שמים בקערה 3 כוסות קמח.
מוסיפים כוס וחצי חלב רותח!! ומערבבים, שמים לנוח שעה, מוסיפים כוס וחצי חלב פושר ואת השמרים היבשים, את הביצים ,המלח הסוכר, הקינמון וכוס וחצי חלב פושר נוספת עד שנוצר הבצק.
מורחים שמן על משטח עבודה, לשים את הבצק ומוסיפים חמאה מומסת, נותנים לו לנוח עד שיתפח.
מחלקים לעיגולים בערך 25, מורחים בחלבון עם חלב ואופים ב 250מעלות.
מומלץ להגיש עם ריבת חבושים


חניתה1: סופגניות מבצק קדרה
מצרכים:
1 כוס מים
60 ג"ר חמאה או מרגרינה
קורט מלח
2 כפיות סוכר
1 כוס קמח
4 ביצים קטנות
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר

הכנה:
חממי את המים עם החמאה המלח והסוכר.
כשמגיע לנקודת רתיחה הכניסי את הקמח ובחשי עד שהתערובת תהיה חלקה ותפרד מדפנות הסיר.
הורידי והוסיפי את הביצים כל אחת לחוד כשאת בוחשת היטב אחרי כל הוספת ביצה.
"הגלישי" כפיות כפיות מן הבצק בעזרת כפית לחה לתוך השמן החם.
הוציאי וזרי עליהן אבקת סוכר או ציפוי שוקולד.
אפשר ליצור מבצק קדרה צורת כעכים בעזרת מרית ואחר לטגן.


חניתה1: כוכבים מתובלים
מצרכים:
150 ג"ר קמח תופח (1 כוס ועוד 1 כף גדושה)
50 ג"ר חמאה או מרגרינה
30 ג"ר אגוזי מלך קצוצים
1 כפית תבלינים מעורבים (ציפורן, פלפל אנגלי, קינמון)
1/2 כפית מלח
3 כפות סוכר
1 ביצה
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר
קינמון

הכנה:
ערבבי יחד קמח מלח ותבלינים. בחשי את החמאה עם הסוכר לבלילה בהירה וקלילה. הוסיפי את הביצים וטרפי היטב.
הוסיפי את האגוזים ואחר את הקמח. לושי בצק בקלות צרי כדור ועטפי בנייר שעווה.
השהי למשך שעה במקרר.
רדדי על משטח מקומח לעלה בעובי של 6 ס"מ בערך חתכי בצורת כוכבים, טגני בשמן חם ועמוק.
זרי אבקת סוכר עם או בלי קינמון (יתקבלו בערך 18 כוכבים)


חניתה1: דונאט
20 ג"ר שמרים
3/4 כוס חלב פושר
25 ג"ר סוכר
11/2 כוסות קמח
מעט מלח
50 ג"ר חמאה רכה
1 ביצה
שמן לטיגון

אופן הכנה:
1. ממיסים את השמרים עם החלב והסוכר ומשהים עד אשר הם תוססים.
מערבבים את שאר המצרכים ומוסיפים את השמרים. יוצרים בצק אחיד. מכסים להתפחה כשעה.
מעבירים למשטח מקומח ולשים מעט את הבצק. מרדדים לעלה בעובי של כ-1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. בתוך כל עיגול קורצים עיגול קטן. מוציאים את העיגולים הקטנים ויוצרים מהם סופגניות קטנות.
מניחים את כל העיגולים לטפיחה נוספת כ-20 דקות.
2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, ומטגנים עד להזהבה.
זורים אבקת סוכר ומגישים.


סהר1
רכיבים:
2 כפות שמרים יבשים או 50 ג"ר שמרים טריים
1 כפית סוכר
1/2 כוס מים פושרים
1 ק"ג קמח רגיל
1/2 כוס סוכר
3 ביצים או 3 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כוס מים פושרים
קורט מלח
1/2 כוס שמן
מן לטיגון עמוק

אופן הכנה:
לערבב להמיס את השמרים כפית סוכר והמים בקערה קטנה, ולהתפיח.
לערבב בקערה את שאר החומרים ולהוסיף את תערובת השמרים המותפחת.
ללוש לבצק אחיד וחלק, הבצק רך מעט.
להניח בקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי של כ 5.2 - 3 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 - 01 ס"מ. להניח על מגבת מקומחת ולכסות במגבת שניה להתפחה נוספת של שעה , או עד שמוכפל נפח הסופגניה.
לחמם שמן בסיר עמוק לחום בנוני נמוך. ולטגן את הסופגניות לאט ובסיר מכוסה מצד אחד ולהפוך לצד שני.
לא להעלות את חום השמן, ולטגן תמיד בחום נמוך שיבטיח אפיה יפה של פנים הסופגניה, יש לכסות את הסיר במשך כל זמן הטיגון.
להוציא בכף מחוררת לספיגת השמן על נייר מגבת.

לצפוי ניתן להשתמש בכל אחד מהציפויים הבאים:
שוקולד - להמיס 100 ג"ר שוקולד מריר + 50 ג"ר מרגרינה או חמאה על אדים ולטבול בו צידה האחד של הסופגניה.
ציפוי סוכר מזוגג - 100 ג"ר אבקת סוכר +2 כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון, לערבבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
שוקולד לבן מומס - להמיס 100 ג"ר שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
למילוי - משתמשים בכל סוג מילוי הרצוי בעזרת מזלף ריבה.
ריבה מכל סוג, ריבת חלב, שוקולד מומס וכו'.


תכלת: סופגניות הונגריות-לנגוש
המצרכים:
30 גרם שמרים (קצת יותר מחצי קוביה)
רבע כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
1 כף קמח רגיל מנופה

לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל מנופה
רבע כוס סוכר
חצי כף מלח
2-3 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

לקישוט:
אבקת סוכר או ריבה או סירופ מייפל

ההכנה:
להכנת מראש עיסה:
ממיסים את השמרים במים, מוסיפים סוכר וקמח, מערבבים קלות ומשהים לתפיחה במקום חמים.
מכניסים קמח לקערה, מוסיפים את הסוכר, המלח וראש העיסה.
מוסיפים מים בהדרגה, ולשים בצק דליל ורך.
מתפיחים בקערה מכוסה במגבת במקום חמים.

משמנים במעט שמן משטי שיש או נירוסטה ואת הידיים.
תולשים פיסות קטנות מהעיסה, ומשטחים על המשטח המשומן.
מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק.
מחליקים פנימה את פיסות הבצק, לא יותר מ- 3-4 בכל פעם, ומטגנים בשמן חם (לא רותח) עד להזהבה.
הופכים לצד השני, מזהיבים ומוציאים לנייר סופג.
מפזרים במצרכים שב"לקישוט".


oranitba
המצרכים ואופן ההכנה:
1 שמרית + משפר אפייה
1 כף סוכר
1 כף מים פושרים
לערבב היטב ולתת לנוח 5 דקות.

להוסיף -
2 ביצים
1/2 חב' מרגרינה רכה
2 כפות קוניאק
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
4 כוסות קמח רגיל
2 כוסות מים פושרים (אפשר להסתפק גם בכוס וחצי מים).

לערבב הכל לכדי בצק אחיד
ללוש היטב פעם אחת ולהניח במקום חמים לתפיחה למשך שעתיים שלוש.
לחלק את הבצק ל - 4 לרדד כל חלק ולקרוץ עיגולים.
למלא כל עיגול בריבת תות / ריבת חלב / שוקולד ולהניח מעל עיגול נוסף.
להדק ולהניח לתפיחה חוזרת.
לטגן בשמן עמוק ולא חם מדיי.


פילונית
החומרים:
קמח רגיל - 4 כוסות
חלב - אפשר להחליף במים - 1-1.5 כוס
שמרים (או כמות מקבילה של שימרית - 30 גרם
חלמונים - 3
חמאה (או מרגרינה) - 50 גרם
קורט מלח

אופן ההכנה:
מכינים את בצק השמרים: אם משמרית - מערבבים את כל החומרים ביחד, מערבבים היטב, ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם משתמשים בשמרים רגילים (העדפה שלי) ממיסים אותם יחד עם כף סוכר ושתי כפות חלב פושר
מניחים לשמרים לעמוד עד שהתערובת מכפילה את נפחה. ממשיכים בהתקנת הבצק
לשים כמה דקות להגמשת הבצק
מניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת נקיה, מניחים במקום חמים עד שמכפיל את נפחו
מחלקים ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 2-3 ס"מ וקורצים בו עיגולים בקוטר כ-8 ס"מ
שמים על משטח שטוח ומשומן, במרווחים, ומחכים שיתפח להכפלת גודל הסופגניות
מטגנים בשמן עמוק חם מאוד. יש להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי שכן אז קרום הסופגניות יתקשה
כשהסופניות מזהיבות בצד אחד הופכים אותן ומטגנים עד הזהבה בצידן השני
מניחים במסננת או על ניר סופג
ממלאים את הסופגניות במלוי קרם, ריבה וכו
מפזרים אבקת סוכר או מצפים בקרם או גלזורה


פילונית: סופגניות בננה
החומרים
קמח תופח - ארבע כוסות ועוד קצת ע"פ הצורך או קמח רגיל עם אבקת אפיה בהתאמה
סודה לשתיה - 1 כפית
סוכר - 1 כוס
ביצים - 3 שלמות
כחצי חבילה חמאה או 50 גרם מרגרינה או שליש כוס שמן רגיל או כ-100 גרם קוקוס
דיסת בננות - 3/4
יוגורט, לבן או אשל - 1/2 כוס
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
קורט מלח
גרד קליפת לימון

אופן ההכנה
מערבבים את החומרים היבשים בקערה
בקערה נפרדת בוחשים היטב את השומן, עם הסוכר, מוסיפים את הביצים אחת-אחת וממשיכים לערבב עד שהתערובת הומוגנית, קצפית וקלילה
מוסיפים את החלב, דיסת הבננות , גרד הלימון ותמצית הוניל
מסופים את תערובת היבשים
לשים הכל לבצק. אם צריך מוסיפים מעט קמח או נוזלים
צרים עיגולים
מטגנים בשמן עמוק ולוהט
הופכים שיטכן משני הצדדים.
מוציאים למסננת או לנייר סופר להסרת עודפי השמן.
בוזקים אבקת סוכר

הערות
במקום מחית בננות ניתן להשתמש במחית של פרי אחר: אפרסקים, תפוחים טריים או מבושלים, אגסים וכולי
אין צורך למלא או לצפות


   

 
עוד ב- nana10
 
ערוצים  Online  אוכל ורק אוכל  אופנה ולייף סטייל  בידור  גיימר  הורדת תוכנות  חדשות  ילדים  ישרא-בלוג    כסף  מוזיקה  מבזקים  פורומים  צ'אט  ברנז'ה  סלבס  ספורט  תחזית מזג אוויר  מיוחדים  בלוג הספורט - קרב 10  אמץ ספורטאי אולימפי  WTF - חדשות מוזרות  לקראת הסכם עם איראן?  אסטרולוגיה  טיפים מרעננים לבית  עולם היופי והשיער  עולם היין  תלתלים: כל הטיפים  שירותים  אימייל  אינדקס אתרים  הורוסקופ  הכוונת לימודים  טבלת קלוריות  לוח הופעות חיות  קופונים ודילים  שליחת קבצים גדולים  מחירוני בעלי מקצוע  משחקים וכיף  משחקים - ראשי  משחקי אקשן  באבלס  בן 10  משחקי בנות  משחקים לילדים  משחקים להורדה  סרטים לקטנטנים  אנגרי בירדס  תוכניות ערוץ 10  גיא פינס  בני ערובה   אמבוש   דוקו 10  הבוקר עם אורלי וגיא  היום שהיה  המגזין  המהדורה המרכזית  צינור לילה    בובה של מדינה  לונדון את קירשנבאום  לילה כלכלי  ערב טוב עם גיא פינס  פנים אמיתיות  צינור לילה  שעת הדרקון  >> כל התוכניות  >> שידור חי 
 
nana10 גם ב-
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by