תצוגת חלון מלא חזרה לפורום חזרה לדף הנוכחי
כותרת ההודעה:   פיתות דרוזיות על הסג\'- מתכון מהספר בישול ערבי.. נוואלאבו- גוש
מאת:   הילה שפר
תאריך ההודעה:   09:01 29/04/03

1 ק"ג קמח רגיל (שטיבל סוג 2 או שטיבל טחינת רחיים)
3 כוסות מים רותחים, לא חמים
1 כפית מלח
1 כף שמרים

מערבבים יחד את הקמח + השמרים + מלח.

מוסיפים לאט לאט את המים ולשים בצק תוך כדי.

משהים את הבצק כ- 40 דקות , מכוסה בבד או במכסה של סיר גדול, ומניחים לתפוח במקום חם, עד שהוא תופח .

מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים, ויוצרים מהם כדורים.
טובלים כל כדור בקמח.

מרדדים כך- זורקים מיד ליד כשהאצבעות פרושות, עד שמתקבבל עיגול בצק דק בקוטר 25-30 ס"מ.

מחממים את מישטח הסג\' (או בגירסה הביתית צידה האחורי של מחבת גדולה או ווק ).

ושוטחים עליו את הבצק.

אופים עד שהבצק מזהיב.

(מומלץ ליקנות סג\' - זה חוויה לילדים, עולה 100 ש"ח
בשוק של דאלית אל כרמל, מחברים לבלון גז קטן..)

good מזל) בהצלחה

 
תגובה הדפסת ההודעה דרג את ההודעה
 
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by